Hankkeen tapahtumia syksyllä 2020

Unikysely kumppaniorganisaatioiden henkilöstölle syyskuussa viikoilla 37 – 38.

Heräiletkö öisin? Oletko aamuisin aina väsynyt? Pätkiikö muisti päivällä ja onko vaikea keskittyä kuten ennen? Huolettaako, nukutko riittävästi tai mistä vaikeus saada riittävästi unta voisi johtua? Voisiko kyse olla uniapneasta tai ehkä levottomista jaloista, vai onko unesi kuitenkin aivan hyvällä tolalla?

Photo by Plush Design Studio on Unsplash

Unikysely on Tutkimuskeskus Vitalmed Oy:n toteuttama kysely, johon vastaamalla saat asiantuntijan sinulle henkilökohtaisesti laatiman palautteen uniterveydestäsi. Saamasi palaute on viitteellinen ja varsinaisen diagnoosin varmistaminen vaatii perusteellisempaa haastattelua ja lääkärin arviota. Jos vastauksissasi esiintyy viitteitä sairauksista tai toimintakyvyn alentumisesta, saat suosituksen varata ajan omasta työterveyshuolllostasi.

Unikyselyn vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja palaute lähetetään ainoastaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Hankkeen kumppaniorganisaatioiden yhteyshenkilöt tiedottavat henkilöstölleen kyselystä syksyllä ennen kyselyn avaamista.

Unikysely on toteutettu aiemmin hankkeen kumppaniorganisaatioissa keväällä ja syksyllä 2019. Jos olet vastannut tuolloin, voit vastata uudestaankin, mikäli näin toivot esim. saavasti tietoa mahdollisesta muutoksesta oman uniterveytesi kehittymisessä. Kaikki uudet vastaajat ovat lämpimästi tervetulleita kyselyyn!

Päätösseminaari 25.11. klo 12 – 16 (huom! ajankohta muuttunut).

Millainen on uniterveyden tulevaisuus työelämässä? Mitä voimme tehdä, että riittävä palautuminen myös jo työpäivän aikana tukisi parhaalla mahdollisella tavalla työn imua, auttaisi työyhteisöä kukoistamaan sekä organisaatioita menestymään ja uudistumaan?

Hankkeen päätösseminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ohjelmasta tulee tietoja hankkeen verkkosivuille myöhemmin.

Työkirja organisaation uniterveyden edistämiseen

Henkilöstön hyvinvoinnin ja organisaatioiden menestyksen kannalta riittävä palautuminen on yksi tärkeimmistä avaintekijöistä. Riittävää palautumista ja työssä kukoistamista voidaan tukea monin tavoin, mm. valmentavalla ja työntekijälähtöisellä johtamisella sekä luomalla rakenteita ja edellytyksiä yksilöiden ja tiimien vahvistuvalle itseohjautuvuudelle organisaatioissa.

Kuva Luca Bravo on Unsplash

Tulossa on verkkojulkaisu, josta löydät uniterveyttä edistäviä työn tuunaamisen ja johtamisen muotoilun polkuja – ja polkujen varsilta tietysti suojaisia taukotupia, virkistäviä nuotiopaikkoja, uusia näköaloja ja ravitsevia marjamättäitä. Polkujen varrelta voit poimia koriisi myös parhaat vinkit siihen, miten esim. liikunnalla ja ravinnolla voit vaikuttaa uneesi.

Paljastamme Työkirjassa kaiken hankkeen aikana kertyneen tiedon, kokemuksen, vinkit ja linkit, osaamisen ja hankkimamme opin, joita voit hyödyntää, kun ideoit nopeasti muuttuvan työelämän haasteisiin vastaamista omassa työyhteisössäsi.

Seuraa hankkeen verkkosivuja ja vinkkejämme Twitterissä

Verkkosivuiltamme löydät monenlaista tietoa unesta ja ajankohtaisia asiantuntijoiden, hankehenkilöstön ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden juttuja ja kokemuksia paremman unen (ja elämän) tavoittelemisesta.

Twitter @SleepAndWork

Vastaa